Egészséges életmód Relaxáció Az utolsó pillanatra hagyta az ajándékok megvásárlását?

December 23-a késő délután. Az apa már a fenyőfát illeszti talpfába, anyu a bejglit süti, amikor hirtelen bevillan: a karácsony harmadnapján látogatóba érkező nagynéninek még nem vettek semmit.

Összegyűjtünk néhány ajándék ötletet arra az esetre, ha a vásárlás az utolsó napokra maradt.

Először is tudnunk kell, hogy december 24-én a vonatkozó jogszabály szerint az üzletek csak délután kettőig lehetnek nyitva. Ezt a lehetőséget a legtöbb áruház ki is használja, tehát másnap még mindig van fél napunk a bevásárlásra. Ráadásul a törvény kivételeket is meghatároz: nyitva lehetnek a virág-, az édességüzletek és benzinkutak, a vasúti és a buszpályaudvaron működő boltok.

Persze az utolsó előtti percben az üzletek készletei már kifogyóban vannak. Azért még össze tudunk állítani egy ajándékcsomagot, amit akár ki is egészíthetünk az áruház mellett vagy a közeli téren működő adventi vásár termékeivel. Egy kézműves bonbon, egy különleges kávé és egy palack tokaji aszú egy kosárban mindig szép ajándék lesz.

Ha a férjünk, férfi rokonunk a feledékenységünk áldozata, még mindig vehetünk vagy összeállíthatunk neki egy kozmetikai csomagot. Ne becsüljük le a praktikum erejét. Nagyon sok férfi az évek alatt berendezkedett arra, hogy ünneptől ünnepig beossza a borotválkozóhabját, az arcszeszét, karácsonykor pedig várja az új csomagot.

De akad ajándékötletünk karácsonyra arra az esetre is, ha december 23-án este jut eszünkbe, hogy valaki kimaradt. Foglaljunk színház- vagy koncertjegyet online. Lehet, hogy már csak februárra vagy márciusra találunk szabad helyet, de ennek senki nem tulajdonít majd nagy jelentőséget. Ha nem a nagynéniről feledkeztünk el, hanem valamelyik fiatal rokonról, fizessük be online egy repülőszimulátor-vezetésre vagy egy főzőtanfolyamra. A jegyet pedig ki lehet nyomtatni, és a fa alá lehet tenni.


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása