Egészséges életmód Egészség Egészséges nassolnivalók gyerekeknek


A gyerekek már csak ilyenek – állandóan ismételnie kell nekik azt, hogy az édességektől elromlik a foguk és a kirántott ételektől megfájdul a gyomruk.

Akkor is csak a sültkrumplit fogják ropogtatni chips-ekkel és hektoliternyi édes szörppel öblítik le. Ezek azok az ízek, amelyeket egyszerűen imádnak, ezért adjuk meg nekik amire vágynak . Csakhogy egészségesebb változatban.

Szörp? Miért ne?!

Ha megkérdezi a gyerekeket – vizet vagy szörpöt? – természetesen a szörpöt választják. A tiszta víz egészséges mivoltával mit sem törődnek, az íz a fontos! Ez megoldható egészséges változatban is,a szörp helyett kínálja őket gyümölcsteával, és tegyen bele pár darab gyümölcsöt, hogy még kívánatosabb legyen számukra. Meglepetés lesz kellemes ízével a levendula- vagy a mentatea. Készíthet nekik vízzel vagy teával higított smoothie-t is.

Csokoládé? Igen!

A gyerekek ellenállhatatlan csábítói a kekszek, csokoládék, cukorkák. Ha otthon mogyoróra vagy mézre, illetve más egészségesebb változatra cseréli fel ezeket, a nagyinál vagy a barátoknál úgyis megtalálják az utat hozzájuk. Ön nyugodtan kínáljon nekik minőségi csokoládét vagy gyümölcssalátát, s tejszínhab helyett díszítse sűrű joghurttal.

Chips? Csak tessék!

A sültkrumplit sem kell megtagadnia tőlük,hiszen olajban sütés nélkül is el lehet készíteni egy kevés minőségi olajjal a sütőben sütve! A tévé előtti nassoláshoz készítsen zöldséges chips-eket. Ehhez elég keskenyre szeletelni a burgonyát, céklát, répát, olajat csöpögtetni rá, megszórni fűszernövényekkel és „ropogósra” sütni. Kicsit sózza meg és tegyen félrebelőle magának is, mert később már nem lesz.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása