Tippek és tanácsok Egészséges rágcsálnivalók – két étkezés között

Az egészséges köztes étkezések fontossága

Nem csak az a fontos mit eszünk, hanem, hogy mikor. Az, hogy az étel mennyire tápláló, függ a jól beállított adagoktól és a meghatározott időben történő étkezéstől.


Nem csak a reggeli, hanem a megfelelő uzsonna és tízórai is nagyon fontos. A legkiadósabb étkezésnek a reggelinek kell lennie, a nap közepén ebédeljünk, majd egy könnyedebb vacsorával zárjuk a napot, de nem szabad megfeledkeznünk a köztes étkezésekről sem.


A gyorsan elkészített megoldások sok esetben sok kalóriát tartalmaznak, fontos, hogy szánjon rá elég időt, hogy megtalálja a megfelelő uzsonnának valót az egész család számára. A gyerekeket is bevonhatjuk az elkészítésbe, készítsenek reggelente közösen tízórainak valót.

Gyermekére mindenképp figyeljen oda, hiszen az iskolai büfében legtöbbször kimondottan egészségtelen és hizlaló ételeket lehet csak kapni, így érdemes otthon előkészülnie.

Csomagoljon egészséges tízórait és ebédet az iskolába

Egészséges „snack” – mi is lehet az pontosan?

Ha azt szeretné, hogy gyermeke egészségesen étkezzen Önnek kell irányítania. Ne feledje: a gyermekek általában szüleiket „utánozva” alakítják ki étkezési szokásaikat. Ha közösen egy egészséges reggelivel indítják a napot és utána együtt készítik el a tízórait, uzsonnát, akkor gyermeke számára is szokássá válik, hogy odafigyeljen az alapanyagokra.


Süssenek otthon kenyeret: ez nem csak egy remek közös program lehet, de ráadásul egy egészségesebb alternatívája a boltban kapható kenyerek helyett. Nem számít, hogy kovászos, paleo, vagy más kedvelt kenyér fajtát készít el, a lényeg, hogy máris kész az egészséges snack alapja.

A gyerekek imádják az izgalmas, ínycsiklandó szendvicskrémeket, a kedvenceiket tanítsa meg nekik! Ezek után már csak néhány roppanós zöldségre lesz szükség, és tízóraira máris elkészült a tökéletes szendvics.


Egészséges rágcsálnivalók – két étkezés között

Ivó rendszer – fontos része az egészséges táplálkozásnak

Az ember testének 60-70%-a víz, fontos alkotó és működtető elemünk. Számos elmélet létezik arról, hogy naponta mennyi folyadékot kellene bevinnünk szervezetünkbe, de azzal tisztában kell lennünk, hogy ez számos tényezőtől függhet, mint például életkor, egészségi vagy fizikális állapot. A szakértők szerint 1,5 – 3 liter között mozog az ideális fogyasztás és ez a mennyiség a színtiszta víz esetében igaz. Az első adag vizet, kb. fél litert elméletben rögtön ébredés után kellene meginnunk, az első étkezés előtt, hogy pótoljuk az alvás közben elvesztett folyadékot.


A tippek a tökéletes snack összeállításához

  1. doboz: Házi kenyér, juhsajt krémmel és friss fűszerekkel
  2. doboz: szezonális gyümölcsök
  3. doboz: uborka vagy paprika
  4. doboz: különböző magvak

Palackban: tiszta víz vagy édesítés nélküli növényi tea

Készítsen gyermekeinek egészséges tízórait az iskolába!


Készítsen gyermekeinek egészséges tízórait az iskolába!Zdroj: Ekonetka.sk, wikipedia.org, aktuality.sk

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!