Baba Gyermekek egészsége Élelmiszerek a gyermek egészséges fogaiért

Tejtermékek

A sajtok, a tej és a további tejtermékek nagyon fontos élelmiszerek az egészséges fogak megőrzése szempontjából. Elsősorban a rost és kalcium tartalomnak köszönhetően. Jótékony hatása van a fogakra a kazeinnak is. Ez a fogzománcot erősítő fehérje fajta. Ezért a tejtermékek nem hiányozhatnak a gyermek étlapjáról.  

Cukormentes rágógumi

Ez nem csak egy reklámfogás. A rágógumi valóban segít,de csak a cukormentes változat! Engedje, hogy nagyobb gyerekek rágógumizzanak, hogy a fogaik egészségesebbek legyenek. Azonban a rágóguminak tartalmaznia kell xylitolt, a leggyakrabban használt mesterséges édesítőszert. A rágógumi képes eltávolítani a baktériumokat és a foglepedéket is. 

Zeller

A zeller természetes fogfehérítő szer. A zeller rágcsálása közben olyan rostanyag szabadul fel, melynek természetes fehérítő hatása van. A rostanyag elősegíti a nyálképzést is. 

Körte

Becsülje meg a kertben termesztett körtéket! Nem csak laktató gyümölcsről van szó, erősíti a gyermek fogait is. Fontos, hogy a körtét nyers formában fogyasszuk. Hatékony ellenszere a fogszuvasodásnak. Ugyanúgy, mint a körte, hasznos a banán, az alma vagy az ananász fogyasztása is.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása