Egészséges életmód Egészséges ételek Ételek, amik segítik az emésztést

Hal

Ami a húst illeti, válasszuk a halat! Jobban tesszük, ha a vörös húst elkerülve halat fogyasztunk, ami jót tesz a bélrendszernek. A hal rostokban gazdag étel, ami fontos az emésztésünknek, illetve rengeteg cinket és szelént is tartalmaz.


Alma

Miért pont az alma? Mert az alma tartalmazza a legtöbb pektint. A pektin egy vízoldékony növényi rost, amely támogatja a belek perisztaltikáját és segíti az emésztést. Ehhez természetesen friss almát kell fogyasztanunk.


Szilva

Semmi sem tisztítja jobban a beleket, mint a szilva, magas rosttartalmának köszönhetően. Ezenkívül laktató is, ezért javasoljuk beépítését a mindennapi étrendbe. Legfőképpen az asztalt szilvát.


Füge

A szilvához hasonlóan, a füge is jobb szárítva. Tegyük vízbe és áztassuk őket egy éjszakán át. Az ilyen füge kiváló gyógyszer a székrekedés ellen és segít a belek működésében. Mindkettő javítja mind az emésztést, mind pedig a bél perisztaltikáját.
Répa
A répa nem csak a látást javítja. Szintén jót tesz a beleknek, magas rost és antioxidáns tartalma miatt. A legjobb, ha répát és almát eszünk együtt, mivel ez a legjobb kombináció a bélműködés számára.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!