Baba Totyogó Hogyan fejlesszük gyermekünk humorérzékét?

A városi legendák szerint a 4 éves gyerekek több, mint 400-szor nevetnek egy nap alatt, míg a felnőttek csak 17-szer. A gyakoriságot félretéve, gyermeked humorérzéke folyamatosan fejlődik, kacagást kacagás követ.

Miért jó nekünk a nevetés?

Először is a nevetés kapcsolatba hozza Önt és gyermekét, valamint nincs is felemelőbb egy fáradt szülő számára, mint egy kuncogó totyogó.

A nevetés valóban segíthet a tanulás fokozásában, Dr. Dorothy Einon pszichológus szerint: “A gyermeke rájön, hogy elfogadja amit mondott, vagy csinált mert nevetünk is.” és “Rájöttek, hogy a könnyed szívű hozzáállás is alkalmazható komoly, nehezebb dolgok megtanulására is.”

A gyermek szociális és szellemi fejlődése szempontjából, a nevetés kifejezetten jót tesz az egészségüknek.

Kutatások szerint a nevetés “boldogsághormonokat” termel, endorfinok felszabadulását idézi elő, csökkenti a stress hormonokat és erősíti az immunrendszert. Javítja a keringési, valamint légzési rendszert, csökkenti az izomfeszülést és növeli az oxigénmennyiséget.

És természetesen a nevetéstől gyermeke is boldog lesz, ennél fontosabb pedig nincs is!

Hogyan nevettessük meg gyermekünket?

1. Bugyuta poén

Az úgynevezett slaptick humort imádják a négyéves gyerekek. A lányom, Skye szerint az egyik legviccesebb dolog a világon, amikor az emberek felborulnak" - mondja a Tesco Loves Baby egyik anyukája, Mel. Próbálja ki, hogy fejbe üti magát egy párnával és közben felborul, vagy tegyen úgy, mintha nem találná a gyereket egy teljesen nyilvánvaló helyen - ez mindig nyerő ötlet.

2. Viccmesélésre bátorítani őket

Gyermeked imádni fogja, ha vicceket mesélsz neki. Lehet, hogy nincs semmi értelmük, de ez nem számít, ha megnevettetjük őket. Győződjünk meg róla, hogy nevetnek a vicceinken, még akkor is, ha nem is olyan viccesek.

3. Gördüljenek túl a WC-s poénokon

4 éves kortól a gyerekek rájönnek, hogy a WC-ről való beszélgetés tabu téma, ezért természetes fókuszt kap a viccek szempontjából.” A gyerekeim minden alkalommal harsányan nevetnek egy szellentés hallatán, vagy bármin, ami kapcsolódik a széklethez.” mondja egy szülő, a Tesco Baby Clubból. Cselekedjenek enyhén megdöbbenve a „durva” poénok hallatán és akadályozzák meg ezek, ha épp vendégeik vannak.

4. Legyenek bolondosak

Olvasson fel könyveket bugyuta hangon, énekeljenek együtt bolondos dalokat, gyermekére jellemzően. A gyerekek imádjak saját, személyes történetük,főleg ha azok viccesek.

5. Csiklandozzuk meg őket

Nyilvánvalónak tűnhet, de a csiklandozás az egyik legjobb módszer a nevetés ösztönzésére.

6. Találjuk meg a humort mindennapjainkban

Függetlenül attól, hogy kirakunk Lego-ból egy vicces figurát, vagy épp egy arcot rajzolunk ki a gyermekeink vacsorájából, segíteni fog humorérzékük fejlődésében, miközben kreatív gondolkodásra inspiráljuk őket. Emellett segít a napi nevetési kvóta emelésében és valami viccessé válik.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!