Baba Óvodás Hogyan ismerhető fel egy kicsi focirajongó?

Ebben az esetben ő egy igazi focirajongó! Nem marad más, mint tovább fejleszteni a kicsi szenvedélyét és biztosítani neki mindent, hogy akár a nagyobb álmai is valóra váljanak.

Labdarúgó iskola

Járjon utána, hogy van-e a közelben futballiskola. Ez kiváló hely a gyermeke sport fejlődéséhez. Ha ijesztőnek tűnik az iskola díja, kérdezze meg az általános iskolában, nincs-e ott focicsapat. Függetlenül attól, hogy hová is íratja be a gyermekét, biztos, hogy fejlődik a mozgása és elképzelhető, hogy még jobban is megfertőződik focival.

Kisebb labdarúgó meccseken pedig egy esetleges részvéte pozitívan hat a gyermek személyiségére. Megtanulja, hogy mi is az egészséges versenyzés, hogyan kell tudni veszíteni, és örülni a győzelemnek. Nem minden futballiskolai tanulóból lesz híres focista, de az iskolában eltöltött idő mindenképpen hasznos.

Az edzések általában heti két alkalommal vannak, a délutáni órákban. A labdarúgó iskolák igyekeznek elkerülni azt, hogy tevékenységük ütközésbe kerüljön a gyermekek iskolai kötelezettségeivel. Mivel a labdarúgás rendkívül népszerű sportág, biztosan talál a lakóhelye közelében egy megfelelő fociiskolát.

A labdarúgás, mint apa és gyermek közös időtöltése

Állítólag elegendő egy labda és két kapu. Sőt, amikor csak egy labdánk van, kapuk nélkül, akkor is kiválóan szórakozhatunk. Egy szabad területre azért csak szükségünk lesz. Ha nincs kertünk, elmehetünk egy közeli parkba. Ne feledkezzünk meg a labdáról! A tökéletes szórakozás minden játékos számára garantált.

Az ártatlan labdarugdosás egy kicsi játékossal nem csak relaxáció a friss levegőn, de egyben kiváló módja a szülő és gyermek kapcsolat megerősítésének. Ha fokozni szeretné a szórakozást, válasszanak csapatokat és focista személyiségeket, akik szerepébe bújnak. Garantált, hogy gyermeke imádni fogja ezt a közös játékot!

Szurkoljunk otthon

A focimeccsek nézése minden focirajongó számára kötelező tevékenység. Az aktuális világbajnokság Oroszországban kiváló alkalom arra, hogy leüljünk együtt a tévé elé, és közösen szurkoljunk a nemzeti csapatunknak. Készüljön fel néhány érdekességgel a foci világából, hogy lekösse a gyermek figyelmét, és egyben megmutassa neki, hogy megbecsüli az érdeklődését, és olyan tudással rendelkezik, amely által a gyermek szemében nő a tekintélye.

Természetesen nem maradhat ki a frissítés sem. Mindenképpen próbálják ki a „Tomika burger” receptjét, mely valódi rajongóknak szól. (link a „Tomika burger” receptjére)

Fejlessze ki a gyermeke szenvedélyét!

Könyvesboltokban számos olyan könyv található, amelyek sok tudást kínálnak a kicsi focirajongóknak erről a sportágról. Akár az egyes csapatokról szóló, akár a híres játékosokról szóló könyvek. Nagy népszerűségnek örvendenek a számítógépes játékok is, melyek segítségével akár irányítható is egy focicsapat. Azonban ne feledjük, hogy a virtuális focival töltött időt okosan kell meghatározni! 

A kedvelt focicsapathoz vagy játékoshoz köthető tárgyak megédesíthetik például az iskolakezdést. A kedvenc játékost ábrázoló tolltartó vagy füzetborító igazi ínyencség egy kicsi focirajongó számára. Az apával közösen töltött pillanatok jól jönnek a tornaórán vagy baráti beszélgetések alkalmával is. A fizikai erő és a tudás kiváló alap a gyermek további fejlődésének: közös kapcsolatuknak, a gyermeke önbizalmának és … a jövőjének.

Nem marad más hátra, mint szorítani, hogy a kicsi sportolónk álmai valóra váljanak!

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!