Baba Totyogó Így alakítsa át otthonát, ha járni tanul a pici!

Ez időszak alatt sok lehetőség van arra, hogy megsérüljön. Fontos úgy rendezni addig a házat, hogy minél akadálymentesebb legyen a gyermeknek.

Biztonságos-e a szoba?

 Minden szobában vannak veszélyek egy még ügyetlen babának. A legfontosabb teendő, hogy ezeket a veszélyeket megtaláljuk, kiküszöböljük és minél barátibb környezetet teremtsünk.

 Egy hasznos módszer arra, hogy megtalálja a potenciális veszélyforrásokat: ereszkedjen le a kisgyermek szintjére, guggoljon le, másszon körbe a szobában. Így a baba szemszögéből megvizsgálhatja a házat.

Lépcsők: Az egyik legnagyobb veszély, ezeket el kell barikádozni a kicsi elől minél hamarabb, a biztonsági kapuk pont erre a célra vannak kitalálva.

Alacsony asztalok: Ezek hegyes sarkaik miatt veszélyesek, ha a pici elesne, egyszerűen betudja verni a fejét, ami sérüléshez vezet. Érdemes eltakarni a sarkokat, vagy ha nem lehet, akkor elvinni máshova az egész asztalt.

Kábelek, szőnyegek: Laza szőnyegek és kábelek, amelyekbe megbotolhat a baba, ezeket fel kell szedni vagy elrejteni.

Egyéb veszélyek közé tartoznak az olyan bútorok, amelyeket könnyen fel lehet dönteni.

Kisebb tárgyak

Egy kisbabának, aki már feltud állni a lábára, egy új világ tárul fel az asztalok, ágyak tetejének képében. Így több tárgyhoz férhet hozzá, szekrényeket, fiókokat tud kinyitni.

A kisbabák szeretnek mindent a szájukba venni, így hát nem meglepő, hogy az újonnan felfedezett tárgyakkal is ezt fogják csinálni. Körbe kell menni a házban és megkeresni minden kisebb dolgot, ami a torkán akadhat, és eltenni őket.

Egy jó módszer annak megállapítására, hogy egy tárgy túl kicsi-e: nézd meg, hogy egy wc papír hengeren átfér-e. Ha átfér, akkor lekerülhet a gyermek torkán is és veszélyes.

Ha ezekkel az előkészületekkel kész van, akkor a baba sokkal biztonságosabb környezetben tanulhat járni.

Források: Esztimi, BabamamaOldal nyomtatása
Cikk megosztása