Baba Újszülött Így ápolja a babák korpás fejbőrét

A baba egészséges, erős és szép haja érdekében fontos, hogy fejbőrét rendszeresen ápolja és tisztán tartsa. Segítségünkkel ez egyszerű dolog lesz.

Hogyan mossuk a kisbaba haját?

Az anyukák sokszor kérdezik, milyen gyakran kell mosni a gyerekek haját – ami fontos kérdés, mivel az izzadt vagy piszkos fejbőr miatt a baba haja gyenge és töredezett lehet. A csecsemő haját heti három alkalommal ajánlott mosni, lehetőleg puha szivaccsal.

Problémás gyermeke bőre? Tanácsaink segítenek Önnek ezek legyőzésében

Így óvhatja kisbabája bőrét

A hajmosás elvégzéshez legalkalmasabb a Fred & Flo természetes összetételű, kamilla kivonatot tartalmazó kímélő hajsampon, az ultraszenzitív Fred & Flo sampon száraz bőrre és a speciális Fred & Flo gyermek hajsampon, mely nem tartalmaz polietilén-glikolt, színezékeket és ásványi olajakat.

A baba fejbőrét kenje be olajjal

A fejbőrön végzett olajos masszázsnak hidratáló hatása van és meggátolja a korpaképződést. A baba fejbőrét masszírozza körkörös mozdulatokkal kis mennyiségű olajjal. Erre a célra megfelel, ha a kímélő Fred & Flo mandula- , jojobaolajat és kamillát tartalmazó babaolajat alkalmazza.

Tipp: Az olajos masszázs után a baba könnyebben elalszik, ezért azt fürdés után vagy közvetlenül elalvás előtt ajánlott alkalmazni.


A korpa és a hajhullás

Ne idegeskedjen a baba fejbőrén lévő korpa miatt, általában 8 -12 hónapos korra magától elmúlik. Önnek csupán az a dolga, hogy gyermeke fejbőrét mindig tisztán tartsa. Az olajos masszázs után  a korpát babáknak való hajkefével fésülheti ki a hajból. Akkor se ijedjen meg, ha az első hajszálak kihullanak. Hat hónapos korig ez normális jelenség, mivel a születés után a baba szervezetében csökken a hormonszint, melynek következtében az is előfordulhat, hogy a baba összes haja kihullik.


Forrás: parents.com, babyweb.sk

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása