Egészséges életmód Relaxáció Kihagyhatatlan filmek az ünnepek alatt

Találják ki, melyik volt a legnézettebb karácsonyi film tavaly a tévében! Szinte biztos, hogy elsőre eltalálják: a Reszkessetek betörők. Több mint egymillió ember ült le az ünnepi vacsora után a tévé elé, hogy jókat nevessen a családi házban egyedül maradt nyolc éves Kevin MacCallister kalandjain.


Reszkessetek betörök

Úgy fest tehát, nem teljes az ünnep az először 1990-ben bemutatott mozi nélkül. Bármennyire unják a kritikusok, a közönségszavazás alapján a legjobb karácsonyi filmek listáján még mindig a Reszkessetek betörők áll az első helyen. 2013-ban egyik csatorna sem tűzte műsorára, mire a rajongók petíciót indítottak kedvenc karácsonyi filmjüket követelve. Jogos tehát a kérdés: visszatér-e idén is Kevin? Ha a tévétársaságok megmakacsolnák magukat, letölthetjük valamelyik internetes videotékából, de garantáltan fellelhető a DVD az áruházak kínálatában is.

Kinek ajánljuk? Elsősorban a rajongóknak, akik már kívülről tudják az összes párbeszédet. Másodsorban mindenkinek, aki az ajándékvásárlási és rokonlátogatási stressz után felhőtlen kikapcsolódásra vágyik.


Igazából szerelem

Karácsonyi filmes listánk következő két helyére – a tévénézők 2014-2015-ös műfajválasztását alapul véve – megint csak vígjátékot válogattunk be. Az Igazából szerelem egy romantikus komédia, amelyben Hugh Grant az angol miniszterelnököt játssza – vicces tánca emlékezetes. Hasonlóan a Reszkessetek betörőkhöz, biztosak lehetünk benne, hogy ez a filmet is leadják majd valamelyik csatornán.

Kinek ajánljuk? Akik szeretik az angol humort, de nem annak abszurd változatát. Akik értik a kiöregedett zenész, Billy Mack aranyköpéseiből sugárzó öniróniát: „Ne vegyetek drogot! Legyetek popsztárok, és megkapjátok ingyen!”


Bunyó karácsonyig

Tisztelegjünk ezzel a karácsonyi filmmel a 2016-ban elhunyt Carlo Pedersoli emléke előtt. Bár a Bunyó karácsonyig nem olyan jó, mint a legendás páros többi westernje, például az előzményfilmnek is tekinthető Az ördög bal és jobbkeze, de mégiscsak karácsonyi mozi. Ráadásul ez volt Bud Spencer és Terence Hill utolsó közös filmje.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, hiszen Magyarországon nagyítóval sem találni olyat, aki ne szeretné a páros vértelen pofonjait.


Shrekből az angyal

Jöjjenek a délutáni, kora esti matinék nemcsak gyerekeknek szóló karácsonyi mesefilmjei. A három Shrek film elképesztő sikere után a producerek kitalálták: meg kéne mutatni, hogyan ünnepli a karácsonyt a zöld ogre és családja. A mindössze félórás kis animációt közel 21 millióan nézték meg az Egyesült Államokban.

Kinek ajánljuk? Akik imádják az ogre és Szamár aranyköpéseit. Akinek ez a harminc perc kevés, számíthat rá, hogy a több mint 100 magyar nyelvű tévéadó közül valamelyik leadja az egész estés változatot is. Talán mindegyik részt.


A Jégkorszak bármelyik része

Reméljük, idén fehér karácsonyunk lesz, ha nem, tegyük be a Jégkorszak DVD-ket, és nézzük sorjában végig az összes részt. Ha mégis esik a hó, annál jobb, húzzuk magunkra a takarót, kuckózzon be a család. Öt rész, közel 8 óra felhőtlen szórakozás, már a legújabb, a nyáron moziba került Nagy bumm is kapható Blu-rayen és DVD-n.

Kiknek ajánljuk? Akik nem akarják kihagyni Sid, a lajhár egyetlen aranyköpését sem, és tudni akarják, már megint milyen világrengető dolgot tesz az öröké bénázó kardfokú mókus, a motkány.


A szerelem hullámhosszán

Ha karácsonyi romantikus filmet kell választani, akkor ismét az Igazából szerelem jut az eszünkbe. De igazából A szerelem hullámhosszán sem rossz két kiváló színésszel, Meg Ryannal és Tom Hanks-szel a főszerepben

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem ijednek meg a túladagolt érzelmektől. És azoknak, akik hisznek abban, hogy a Nagy Ő-t csakis mesébe illő módon nem kis szerencsével lehet megtalálni.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása