Egészséges életmód Relaxáció Légy Te a nappali konzol bajnoka!

A videojátékosok világa két részre szakadt, amióta a japán elektronikai vállalat, a Sony előállt a Playstation-nel, majd az amerikai szoftveróriás, a Microsoft kifejlesztette a maga konzolját, az Xbox-ot. A két cég az utóbbi években meghódította a piacot, és versenyt futnak a vásárlók kegyeiért.


A választás annyira nehéz, hogy az egyik legnézettebb amerikai filmsorozata is külön részt szentelt az ügynek. A történet szerint az Agymenők egyik főszereplője, a 180-as IQ-val rendelkező, programozáshoz is értő fizikus, Sheldon Cooper is napokig vacillált. Végül a boltban omlott össze, mert az utolsó percben sem volt képes dönteni az Xbox One és a PS4 között.


Segítünk, hogy Ön ne kerüljön hasonló helyzetbe.


Mielőtt döntene, vizsgálja meg milyen tévéje van. Lényeg, hogy digitális készülékünk, LCD tv-nk vagy LED tv-nk legyen, ezek szinte mindegyikén van HDMI csatlakozófelület, ami kell majd a konzolhoz. Számos LCD tv egyébként már energiatakarékos LED-megvilágítással működik, ha tévét váltunk, érdemes ezt is szem előtt tartani. Játszhatunk asztali gépen is, ám igazi játékélményt csak a nagy teljesítményű PC-k és laptopok képesek nyújtani, amelyek jóval drágábbak, mint a 110-120 ezer forint körüli Xbox vagy Playstation.


Nézzen utána, hogy a kedvenc játéka milyen konzolon fut. Bár a legtöbb multiplatformos, a játékfejlesztők időnként exkluzív szerződést kötnek a két gyártó valamelyikével.


Ha szeretnék interneten játszani, kérdezzük meg a barátainkat, hogy ők melyiket használják a kettő közül. Ugyanis a játékok külön szerveren futnak, ha mást használunk, mint választott játszótársunk, nem tudunk összekapcsolódni.


Mindkét konzolt különféle csomagokban árusítják. Érdemes megnézni, melyikhez milyen premierjátékot adnak, ez is lehet egy szempont a választáskor.


Vizsgáljuk meg a vezérlőt: a Xbox-é vagy a Ps-é esik jobban kézre? A Sony kontrollerje akkumulátoros, tölthető, nem fogunk bosszankodni, ha elfelejtettünk elemet venni. A Microsofté rezgőmotoros, ami fontos lehet például az autós játékoknál.


A cégek sok energiát fektetnek a fejlesztésbe, nagyjából azonos teljesítményűek a konzoljaik. A Microsoft idén áprilisban állította le az Xbox 360-an gyártását, utódja a három évvel ezelőtt lefejlesztett Xbox One. A Sony szintén három éve, 2013-ban mutatta be a nyolcadik generációs konzolját, a PS4-et. Ha a pénztárnákat nézzük, vehetünk akár olcsóbb, kifutó modellt is, az Xbox360-as játékok még sokáig jó szórakozást kínálnak.


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása