Baba Iskolás Mi legyen a gyerekekkel a szünidő alatt? Élvezzék együtt!

A nyári szünidő beköszöntével az egyik legnagyobb változás a dolgos hétköznapokhoz képest, hogy megváltozik az időbeosztás. Ez Önre és iskolás gyermekére is egyaránt igaz. A gyerkőcnek nem kell időben felkelni és elkészülni, és mivel szünidő van, Önnek sem kell időt töltenie azzal, hogy iskolába vigye.

Tervezzen a reggelizés  közben

Vezessen be új szertartást  - közös reggeliket, mely során megbeszélhetik, hogy mit fognak aznap csinálni. Hagyjon a gyerekeknek teret, de állítson fel szabályokat.

Az aquapark tökéletes választás az unalmas napokra
A forró nyári napokban menjenek strandra vagy aquaparkba. A gyerekek itt jól levezethetik az energiákat ráadásul a pancsolás pihenés az egész családnak.
Természetesen a gyerekeket nem fogja a végtelenségig lefoglalni a medence. A kisebbeknek vigyen a homokozóba játékot,  esetleg színezőket és  kifestőt. Az idősebb gyerekek bármilyen szórakozást értékelni tudnak, amibe Ön is bekapcsolódik, legyen az akár a strandfoci vagy a vízi attrakciók. A legfontosabb a közösen eltöltött idő!

Fedezze fel a várakat és a kastélyokat

Felfedezhetik a várakat és a kastélyokat, vagy menjenek túrázni. Találjon ki egy kísérőprogramot, hogy a gyerekek jobban lelkesedjenek. Mit szólnának a kincskereséshez egy erdei séta alkalmával? A gyerekek el lesznek ragadtatva! Ugyanúgy a váraktól és kastélyoktól is, melyekről az iskolában tanultak.

Nem kedvez az időjárás?

Nyáron is hűvösebbre fordulhat az idő, ilyenkor ideálisabb otthon maradniuk. Ilyenkor vegyék elő a fényképeket, melyek újra felidézik az élményekben gazdag nyári napokat. Készítsenek fotótablókat és díszítsék a falat fényképekkel.
Szervezzen házi ének- vagy táncversenyt. Hívja meg a gyerekek barátait is egy parádés gyerekpartira !

Forrás: telegraph.co.uk, eduworld.sk

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása