Baba Totyogó Mikor kezd el járni a kisgyermekem?

Mikor kezd el járni a kisbabám?

Néhány baba már 9 hónapos korában megteszi az első lépéseit, míg mások még 18 hónapos korban is csak boldogan, körbe-körbe csoszognak. Általában a legtöbb baba 13-15 hónapos korban kezd el járni.

Csak semmi pánik!

Csábító dolog a szülők számára azzal dicsekedni, hogy a kisgyermekük milyen korán kezdett el járni vagy beszélni. De a legtöbb baba, aki későn kezdett el járni, gyorsan beéri a kortársait, és a korai járáskészség semmit sem jelez előre arra vonatkozóan, hogy mennyire ügyes a kisbabája. A járáshoz megfelelő izomfejlődés szükséges, nem pedig intelligencia, és ez egyes babáknál lassabban indul meg.

Járni tanulás

A járás megtanulása szakaszokra bontható. A kisbabája feltehetőleg először megpróbálja felhúzni magát álló testtartásba, miközben a bútorba kapaszkodik. Amikor ezt már elsajátította, elkezd „cirkálni” – fel-le mozogni, de mindeközben még kapaszkodik. Az is előfordulhat, hogy képes önállóan elindulni, illetve egy helyben megállni segítség nélkül. Végül, elenged mindent és megteszi az első önálló lépéseit.

Mezítláb a legjobb

A legtöbb szakértő úgy véli, hogy legjobb, ha a kisbaba mezítláb tanul meg járni, mivel ez hozzájárul a csontok és az izmok megfelelő fejlődéséhez, valamint így stabilabban fog tudni a baba állni. Ez lehet nem túl célszerű a házon kívül, vagy nagy hidegben gyakorolni, de mindenképpen hagyni kell, hogy a kisbaba minél többet totyogjon körbe-körbe mezítláb.

Hogyan bátoríthatom a járásra?

Hasznos, ha segíti a kisbabáját a járáshoz szükséges készségek begyakorlásában:

  • tarthatja a kezeit, miközben gyengéden felhúzza, és bátoríthatja, hogy lépegessen tovább
  • ráhelyezheti a kezeit egy alacsonyan lévő bútor szélére, hogy a felegyenesedett csöppség belekapaszkodjon
  • tartson ki neki egy csábító játékot: ez sok babát ösztönöz arra, hogy megtegye az első néhány lépést
  • válasszon erős, stabil fogantyúval ellátott, tologatós játékokat, mivel ez sok babát segít abban, hogy elinduljon
  • engedje, hogy a kisbabája töltsön egy kis időt a járókán, kiságyon és a babakocsin kívül, így nagyobb eséllyel indul meg állásból, és végül így kezd majd el járni!
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
15 perc
Italok