Egészséges életmód Relaxáció Olcsó és gyors ajándékok

A naptárt lapozgatva nyilvánvaló, hogy a karácsony ismét egy nappal közelebb van. Az ajándékokkal kapcsolatosan azonban fantáziája lemerült és mérföldekre van bármilyen ötlettől. Rádaásul költségvetése is eléggé korlátozott. Mi legyen most? Úgy mondják – ha az embernek egy segítő kézre van szüksége, mindig talál egyet a karja végén. Lásson hát hozzá és készítsen mindenkinek saját kezűleg ajándékot! Az ilyen ajándék garantáltan eredeti lesz, felbecsülhetetlen hozzáadott értékkel, mivel saját idejét, energiáját és egy picit saját magát is beleadta.


Fényképkeret

A fényképkeret elkészítéséhez a következőkre lesz szüksége:

  • egy fényképkeret (legalább A4-es méret),
  • spárga,
  • 4 szög,
  • kalapács,
  • ruhacsipesz,
  • festékek és fényképek.

Fesse le a keretet színes festékkel tetszése szerint, ha úgy látja, hogy az eredeti színe nem megfelelő, ugyanezt tegye a csipeszekkel is. A keret hátsó részére minden oldalról nyomjon be két-két szöget – egy párat a felső, a másik párat az alsó felében, s húzza ki köztük a spárgát. A csipeszekkel erősítse a spárgára a fényképeket és készen is van az ajándék.


Illatos pezsgőgolyók a fürdőbe

A megajándékozottat minden fürdőzése ezzel a pezsgős illatadalékkal Önre fogja emlékeztetni. Az elkészítéshez keverjen el két rész szódabikarbónát, egy rész citromsavat és néhány csepp kedvelt illatesszenciát. Fokozatosan adjon hozzá vizet és azonnal keverje el. A vizet azonban apró adagokban adja hozzá, legjobb, ha permetezőflakkonból adagolja, máskülönben a keverék gyorsan kipezseg és semmire sem lesz jó.  Amikor már összeállt a keverék, formázzon belőle golyókat és hagyja száradni másnapig.  Csomagolja egy szép zacskóba, de egyet mindjárt Ön is dobjon a kádba, hiszen megérdemli!


Peeling házilag

A tökéletes relaxálás érdekében ajándékozzon barátnőjének, vagy nővérének az illatos pezsgőgolyók mellé peelinget is. Ehhez egy sekélyebb befőttes üvegre, cukorra, kevés  olívaolajra, tengeri sóra lesz szüksége és illatadalékra a kívánt hatás elérésére. Relaxálás céljára válasszon vanília, vagy levendula illatot, felfrissülésre citrus illatot, szárított citromhéjat, fehér teát. Mindezeket keverje össze, nyomkodja be egy pohárba és csomagolja be.   


Váza-szett

Nézzen körül a lakásban, biztosan talál szélesebb nyakú régi üvegeket. Mossa meg őket alaposan, szárítsa meg és fesse be.


„Itt voltam“ térkép

Egy utazó számára keres ajándékot? Ehhez csak egy térkép, keret és papír kell. A térképből tetszőleges alakzatokban vágja ki azokat a helyeket, ahol az ön utazója már megfordult és ragassza a papírra. Tegye a keretbe és készen van  az ajándék!


Persely

Gyerekeknek, de egy ifjú párnak is hálás ajándék egy persely. Ezt egy szebb befőttesüveg, ragasztó és szalvéta segítségével elkészítheti. Ha tudja, hogy mire spórol az ajándékozott, felhasználhat egy erre vonatkozó képet is. Az üveg tetejébe vágjon egy nyílást az érmékre és a tetőt ragassza az üvegre, hogy ne lehessen kinyitni. Ezután az üveget ragassza le a kiválasztott szalvétán levő motívummal. Az üveg nyakára kössön masnit.


Saját teakeverék

Nagymamának, nagyapának, barátnőnek keres ajándékot? Mi volna, ha saját teakeveréket készítene? Ez egyszerűbb, mint gondolná, s ha barátságban áll a tűvel és cérnával, az ajándék egy este elkészülhet. Szüksége lesz tetszés szerinti szórt teákra, kávéfilterre, tűre és cérnára. A kávéfilterből nyírja ki a leendő teazacskó alakját és varrja össze az első és hátsó oldalát. A zacskón hagyjon egy nyílást, melyen beszórja saját teakeverékét, majd ezt is varrja össze. Végül varrjon a zacskóra egy zsinórt, mellyel majd könnyen kihúzhatja a zacskót a csészéből.

Ötlet: A teához eredeti bögrét is ajándékozhat, ha az egyszínű bögrére filctollal rajzol valami szépet.  


Fűszerek házilag

Ínyenceknek és a főzés kedvelőinek hálás ajándék az Ön által kevert fűszerkeverék. Segítünk Önnek a keverésben kedvelt fűszerkeverék-ötleteinkkel

Házi fűszer: Készítsen saját fűszerkeveréket


Kandírozott diókeverék

Érzékeny húrt pendíthet meg a tévé előtti ropogtatás kedvelőinél egy zacskó diókeverékkel, melyet sehol sem vásárolhatnak meg.  Keverjen ki egy kiskanál vaníliás cukrot egy tojásfehérjével két percig. Adjon hozzá fél csésze barna cukrot, 5 kiskanál fahéjat, csipetnyi sót, picit fűszerezze és 4 csésze diót – mandulát, pekándiót, kesudiót, egyszerű diót... egyszóval bármilyen fajta diót. Alaposan keverje össze. Egy sütőpléhet béleljen ki sütőpapírral, kenje meg egy pici olajjal, vagy vajjal és helyezze rá a diókat. Süsse 160 °C-on, közben olykor keverje meg, amíg a diók szép ropogóssá sülnek. Hagyja kihűlni és rakja zacskókba.


Pácolt sajt üvegben

Azt gondolja, hogy ez nem megfelelő ajándék? Biztosra veheti, hogy barátja, nagyapája, vagy apukája egy szép napon jóízűen elfogyasztja és másodszor is köszönetet mondanak érte! Egy szép csavaros tetejű üvegbe felváltva rakjon finom karikákra vágott hagymát, vékony fokhagyma szeleteket, négyszínű fűszerek bogyóit, chilli paprikát, babérlevelet, sajtot és ismét a következő réteget.  Tehet bele diót is, olivát és kapribogyót. Mindezt öntse le minőségi  olívaolajjal, jól zárja le és tegye a hűtőbe úgy, hogy karácsony előtt senki se találja meg.


Ízesített olívaolaj

Az ízesített olívaolaj a szó szoros értelmében egy ízletes ajándék anyukáknak, nagymamáknak, vagy barátnőknek, akik szívesen főznek és szeretik a salátákat. Bár, ezt akár meg is veheti, de Ön természetesen eredeti ajándékot szeretne adni! Minőségi olívaolajra, kisebb zárható üvegekre és tetszés szerinti adalékanyagokra lesz szüksége. Az olajos üvegben jót mutat egy rozmaring ágacska, bazsalikom, a fokhagyma gerezdjei, chilli paprikák, mogyoró, melyek íze kioldódik az olajba.


Kalács üvegben

Az üvegben levő kalács eredeti ajándék a barátnak, aki szereti a kalácsokat, de anyukája messze van. Egy szélesebb nyakú üvegbe, vagy egy nagyobb befőttes üvegbe fokozatosan szórja a hozzávalókat – lisztet, barna cukrot, kakaót, csokidarabokat. Filctollal írja rá az üvegre a receptet, illetve azt, hogy még mennyi folyadékot kell hozzááadni és mennyi ideig kell a kalácsot sütni.


Ajándék mindenkinek

Ajándékozzon meg mindenkit dióhéjba rejtett ajándékkal! Készítse el  útmutatásunk szerint és belsejébe rejtse el a megajándékozottnak szánt pici kedves ajéndékot, vagy egy papírtekercsre írt idézetet.

Tündéri ajándék dióból


Extra ajándékötletek

Egyik ötletünk sem nyerte el tetszését? Vagy talán nincs rá ideje és türelme? Semmi gond, ebben az esetben is van megoldás.

Takaros ajándékkosár

Állítson össze egy ízlésének és pénztárcájának tetsző ajándékkosarat a legfinomabb csemegékből. A széles kínálatból biztosan tud majd választani nagymamája, nagyapája, a szülők, testvérek, barát, de még a főnök, vagy az anyós számára is.


Ajándékok nőknek

Barátnőnek, édesanyának, lánytestvérnek, szomszédasszonynak keres ajéndékot? Semmit sem ronthat el egy illatos kozmetikummal, főképpen, ha szép ajándékcsomagolásban van.


Ajándékok férfiaknak

Valamikor úgy mondták, hogy a férfinak az izzadságtól és a cigarettától kell illatoznia. Manapság viszont egy férfinak kellemes illatúnak kell lennie. Az illat megválasztása csak Öntől függ, természetesen ha tud majd választani  az ajándékcsomagok eme kínálatából


Ajándékok gyerekeknek

Milyen ajándékot vegyünk a gyerekeknek? Minél idősebbek, annál igényesebbek, de olykor jó, ha valaki segít önnek a legkisebbek ajándékával.

Fejlesztő játékok gyerekeknek – Ajándékötletek kicsiknek és nagyobbaknak


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása