Baba Újszülött Utazás kisbabával: 11 tárgy, ami mindig legyen kéznél

Az utazásban ugyanis a kisgyerek nem akadály és nem is jelenthet semmilyen akadályt.  Nagyszerűen képes bármilyen helyzethez alkalmazkodni, ha megfelelően gondoskodunk róla és minden alapszükséglete ki van elégítve. Akár egzotikus célterületet is válaszhat és oda is magával viheti, de meg kell bizonyosodnia afelől, hogy biztosítva lesz számára az egészség, higiénia és a kényelem. A döntés során a szükséges oltásokat illetően kérjen tanácsot gyermekorvosától is.  

Kisbaba a repülőgépen
A repülőút sem akadály. Nem kell félni a hosszú repülőúttól, a fel- és leszállás során keletkező nyomástól sem, de ilyenkor ajánlott a  kisbabának cumit adni, ami segít a nyomás kiegyenlítésében. A több, mint tíz órás repülőút során nem biztos, hogy a kisgyermek komfortosan fogja magát érezni, de a szülők szerető karjaiban megnyugszik. Bizonyosodjon meg afelől, hogy minden szükséges dolog a keze ügyében van – pelenkák, tej, víz, tartalék ruhanemű, játék és egy kis elsősegélycsomag. A légikisasszonyok nagyobb figyelmet szentelnek Önöknek, a gyerekes családokat előnyben részesítik a boardingnál és a legkisebbek 2 éves korig többnyire ingyen repülnek.

Autóval inkább este
Az autóban kötelező a gyerekek számára a biztonsági övvel alaposan rögzített autós gyerekülés használata. A gyerekeknek általában teher autóval utazni, de ez olykor elkerülhetetlen. Ennek elkerülésére tervezzen nyaralást oda, ahová nem kell sokat autózni.  Ha már muszáj, erre a legmegfelelőbb idő a késő este vagy a kora reggel, mivel az utakon éppen akkor kevés az autó és nincs olyan nagy hőség. Ne felejtse el bepakolni az italokkal és étellel teli hűtőtáskát, tartalék ruhaneműt. Szükségesek még a kedvenc játékok, a nagyobb gyereket lefoglalhatja a környező vidék és a kilátás is. Hosszabb úton minden három órában  tervezzen be egy pihenőt a lábak megtornásztatására és friss levegőt szívni.  

Óvatosan a klímával
Sok szó esik a hőségről is, ami a következő hetekben valószínűleg bennünket is vár. A kisgyermek az autóban utazva a nyitott ablakoknál könnyen megbetegedhet a huzatban. Ugyanez történik akkor is, ha teljes gőzzel bekapcsolja a klíma berendezést, ezért csak mérsékelten használja és a külső és a belső hőmérséklet közötti különbség ne legyen több, mint 5 fok. Az ablakokra szereljen napellenzőket, mely megakadályozza, hogy csemetéjét közvetlenül érjék a nap sugarai.  

Inkább babahordozó, mint gyerekkocsi
Érdemes az utazásra babahordozót vagy babakendőt is vinne magával, hiszen ez egy kényelmes megoldás mindkettejüknek. Nem beszélve arról, hogy megfizethetetlen az, hogy eközben mindkét kezét szabadon használhatja ráadásul, ha úticéljuk szálláshelyén elég nagy az ágy, csemetéjük egy ágyban aludhat Önökkel, és a csomagtartóban megspórolhatja az összerakható kiságy szállítási helyét.

Mi legyen kéznél?
Bármilyen közlekedési eszközzel is utazik, mindig tartson keze ügyében egy táskát a következő tárgyakkal, melyek az utazás alatt biztosítják a szükséges komfortot:

 • pelenkák
 • pelenkázó alátét
 • nedves törlőkendők
 • papírzsebkendők
 • egy nagy üveg átforralt víz
 • cumisüveg
 • cumi
 • előke
 • tartalék ruhanemű
 • nagyobb gyereknek valami rágnivaló – száraz kekszek, tápszer, instant kása
 • játékok – a kedvenc játék biztonságot nyújt, az új játék hosszabb időre lefoglalja

Forrás: Guía infantil.com, mipediatraonline.com

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása