Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
27 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 pohár tejföl
1 dl extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
10 dkg vöröshagyma
10 dkg rétesliszt
1 csipet szódabikarbóna
1 marék trappista sajt
30 dkg bacon szalonna

Leírás

A bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük és szép pirosra sütjük. Ezután kiszedjük a zsírból és kihűtjük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron, kicsit megfonnyasztjuk. Végül kiszedjük és szintén kihűtjük. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá (a sóval óvatosan, mert a bacon is sós). Egy másik tálban, jól kikeverjük a tejfölt, a tojást és az olajat. Ezután, a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát. A muffin formába 1 kanál tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk és beleteszünk 1 teáskanál krémsajtot. Ezután a tetejére rákanalazzuk a maradék tésztát, majd megszórjuk reszelt, füstölt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 25-30 perc alatt, szép pirosra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4