Receptek Főételek Húsos ételek Bakonyi sertéshús

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl tejföl
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
30 dkg csiperkegomba
2 kanál őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő
8 szelet sertéskaraj
3 kanál finomliszt

Leírás

A szeletelt sertéshúst kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük. A visszamaradt zsírjában, a cikkekre vágott gombát lassú tűzön, lefedve pároljuk. Olajon, a finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk. Fűszerpaprikával, kis ételízesítővel meghintjük, kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a megpárolt gombát, a szaftjával együtt. Az így kapott szaftba visszahelyezzük a húsokat. Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Lassú tűzön forraljuk. Galuskával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4