Receptek Főételek Húsos ételek Borjúszelet kapribogyómártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tejföl
2 kanál extra szűz olívaolaj
5 kanál vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor újhagyma
1 darab citrom
2 dl tejszín
1 kanál mustár
1 dl száraz fehérbor
0.6 kg borjú comb
1 kanál keményítő
10 dkg kapribogyó
1 csokor friss kapor

Leírás

A kapribogyókat és a kaprot felaprózzuk, az újhagymát felkarikázzuk, és egy tálban összekeverjük a tejfölt, a tejszínt és a keményítőt. Ezután a húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a mustárral bekenjük őket. 2-2 evőkanál. vajon és olívaolajon megpirítjuk őket, majd hozzáadjuk a maradék vajat, és így készre sütjük. Ezután a felkarikázott hagymát pirítani kezdjük, felöntjük a borral, majd néhány perc elteltével a keményítős keverék is a serpenyőbe kerül. Ezután a kapor, a kapribogyó következik. A húsokat eloszlatjuk a tányérokon, majd meglocsoljuk a besűrűsödött szósszal, reszelt citromhéjat szórunk rá, és már kínálhatjuk is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4