Receptek Desszertek Sütés nélküli Borsóleves pirospaprikával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál finomliszt
5 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab sárgarépa
1 darab zöldpaprika
½ kg zöldborsó
3 kanál őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő

Leírás

A zöldborsót ételízesítős, vagy sós vízbe felteszem főni, majd hozzáadom a karikára, vagy kockákra vágott sárgarépát. Ha mindkettő megpuhult, akkor elkészítem a rántást, kb. 2 kanál lisztből, kevés olajjal. Ha megpirult, pici pirospaprikát adok hozzá és besűrítem vele a levest. Ha konzervből, üveges borsóból készítem, akkor előbb a répát megfőzöm, beleszaggatom a nokedlit, majd a rántás jön és csak utólag adom hozzá a borsót (mivel már megfőtt), hogy ne főljön szét.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4