Brokkolikrém

Hozzávalók

500 g brokkoli
1 csomag krémsajt
1 olívaolaj
1 citrom (leve)
1 gerezd fokhagyma
napraforgómag

Elkészítés

1

Tisztítsuk meg a brokkolit, vágjuk le a szárát, majd a virágát főzzük puhára sós vízben, körülbelül 6 percig. Friss brokkolit válasszunk, amelyen nincsenek sárga, barna foltok, különben nehéz lesz vele a főzés. Az igazán friss zöldséget szilárd száráról és tömör virágáról ismerhetjük fel.

2

A főtt brokkolit alaposan szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

3

Keverjük sima masszává a brokkolit, a citromlevet, a fokhagymát, az olívaolajat és sót egy konyhai robotgépben vagy turmixgépben.

4

Miután elkészült a krém, adjuk hozzá a krémsajtot és egy kis napraforgómagot.

5

Friss kenyérrel vagy keksszel tálalva a legfinomabb.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4