Brokkolikrém

Hozzávalók

500g brokkoli

1 krémsajt

1 teáskanál olívaolaj

1 teáskanál citromlé

1 gerezd fokhagyma

Napraforgómag

Elkészítés

1

Tisztítsuk meg a brokkolit, vágjuk le a szárát, majd a virágát főzzük puhára sós vízben, körülbelül 6 percig. Friss brokkolit válasszunk, amelyen nincsenek sárga, barna foltok, különben nehéz lesz vele a főzés. Az igazán friss zöldséget szilárd száráról és tömör virágáról ismerhetjük fel.

2

A főtt brokkolit alaposan szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

3

Keverjük sima masszává a brokkolit, a citromlevet, a fokhagymát, az olívaolajat és sót egy konyhai robotgépben vagy turmixgépben.

4

Miután elkészült a krém, adjuk hozzá a krémsajtot és egy kis napraforgómagot.

5

Friss kenyérrel vagy keksszel tálalva a legfinomabb.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4