Receptek Levesek Brokkolis krémleves

Hozzávalók

1 kk tengeri só
3 dl tej
20 dkg burgonya
1 kk őrölt fekete bors
3 dl tejszín
1 darab húsleveskocka
1 csipet őrölt szerecsendió
1 darab brokkoli

Leírás

Nagyon egyszerű és gyors, csak leírni hosszú. Így lehet, hogy az is megeszi a brokkolit, aki különben nem kedveli. Egy 2 literes fazékba vizet teszek kb. harmadig legyen. A krumplit feldarabolom és egy leveskockával együtt, megy a fazékba. Felforralom és 5-10 percig főzöm. Közben megtisztítom és apróra darabolom a brokkolit. (A rózsákat és a leveleket levágom, a száráról lehúzom a külső szálkás részt és felaprítom.) Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, belerakom a brokkolit a fazékba. A víz éppen csak lepje el, ha nem lepi el, utánatöltök kevés forró vizet. Rászórok egy csipet őrölt szerecsendiót, lefedem, felforralom és fedő alatt, lassú tűzön főzöm, 5-10 percig. Utána botmixerrel szétturmixolom. Ha túl sűrű lenne, kis forró vízzel még lehet hígítani. Megkóstolom és ha kell, megsózom. Tejszínnel és tejjel dúsítom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4