Hozzávalók

6 darab tojás
20 dkg finomliszt
40 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
5 dkg kakaópor
1 késhegynyi szalalkáli

Leírás

A vajat habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk egyenként a tojás sárgákat, beleszitáljuk a lisztet, amivel elkevertük a kakaót és a szalakálit, majd végül hozzáadjuk a tojásfehérjék felvert habját. Először kevesebb hab hozzáadásával, erőteljesebben keverjük, a nagyobb tömegű habbal csak könnyedén, alulról fölfelé kavarjuk. Zsírpapírral kibélelt tepsibe öntjük, közepes hőmérsékletű tűznél, 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a próbatűre nem ragad rá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4