Cukkini lekvár

Hozzávalók

1 csomag vaníliás cukor
30 dkg kristálycukor
2 darab citrom
1 kg cukkini
1 marék friss bazsalikom
1 doboz madársaláta

Leírás

A cukkinit a citrommal főzöm, 1,5 óráig. Kevergetni alig kell, mert nem ég oda. Ezután beleteszem a cukrot, a vaníliás cukrot és tovább főzöm, de most már kevergetve. Hozzáadom a zöldfűszereket is, hogy szép színe legyen. Addig főzöm, míg se túl sűrű, se túl híg nem lesz. Üvegekbe rakom, majd száraz gőzbe teszem, amíg teljesen ki nem hűlt. Ez a lekvár nagyon illik linzer karikák töltéséhez, palacsinta töltéséhez pedig egyenesen fenséges. Mindkét esetben elég csak porcukorral megszórni, hogy az íze érezhető legyen.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4