Receptek Főételek Húsos ételek Egészben sült sertéskaraj

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
70 dkg burgonya
4 dkg vaj
½ dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor friss petrezselyem
2 kanál méz
4 dl világos sör
1 kg sertéskaraj

Leírás

A karajt sóval, borssal beszórjuk, mézzel bekenjük, és forró olajon, minden oldalát pirosra sütjük. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk sörrel, és lefóliázva, 180 fokos sütőben, 20 percig pároljuk, majd fólia nélkül, 20-25 perc alatt, pirosra sütjük. Közben a körethez a hámozott, darabokra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, összetörjük, és annyi forró tejet öntünk hozzá, hogy lágy, habosra vert burgonyapürét kapjunk. Végül a karajszeleteket a pürével tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4