Receptek Főételek Húsos ételek Erdei gyümölcsös csirke

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab csirkemell (csíkokra vágva)
1 darab citrom
1 csipet őrölt fekete bors
2 csipet őrölt fahéj
4 kanál méz
40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mix

Leírás

A húst előkészítem, sózom és borsózom, majd hagyom állni egy fél órát. Amíg a hús érik, elkészítem a gyümölcs ragut. Egy teflon edénybe teszem a gyümölcsöket, ráreszelem a jól megmosott citromhéját és a kifacsart levét, így kezdem párolni. Nemsokára ráöntöm a mézet (ha valaki nagyon édesen szereti, még egy kanál cukrot tehet bele), de el is maradhat. Így párolom, kb. 15-20 percet, takarék lángon. Ezzel kész a ragu. Elkészítem a párolt rizst. Amíg a rizs párolódik (letakarva a saját gőzében), addig a húst, egy kis olívaolajon kisütöm. Maximum 5-10 perc, majd hozzákeverem a gyümölcsraguhoz. Nincs más hátra, mint a tálalás. Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
30 perc
Előételek
30 perc
Előételek
2 3 4