Receptek Levesek Erdélyi zöldbableves

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
1 mk finomliszt
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 tk sárgabarack lekvár
1 csokor friss petrezselyem
1 csomag vegyes zöldség
1 tk őrölt pirospaprika
5 dkg füstölt szalonna
50 dkg zöldbab

Leírás

A füstölt szalonnát, nagyon apró kockákra vágom és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és ugyancsak finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva, belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadom a kockára vágott zöldséget. Először, folytonos kevergetés közben, ráöntök 3 dl hideg vizet és simára keverem. Forralás közben, további 7 dl vízzel felöntöm, majd megsózom. Ha már zubog, akkor apránként, hogy a forrás egy pillanatra se szűnjön meg, beleteszem a közben megmosott, megtisztított és darabokra tördelt (nem vágott) zöldbabot. Nagyon hamar megpuhul. Ezután hozzáteszem a gerezdekre vágott paradicsomot és a finomra metélt zöldpetrezselyem felét. A liszttel és a baracklekvárral simára kevert tejfölt, folytonos keverés közben beleöntöm. Jól kiforralom, végül a megmaradt petrezselyemzölddel meghintve a fazekat, lefedem. A sárgabarack lekvártól rendkívül finom zamatot kap.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3