Receptek Főételek Húsos ételek Fácánmell gyümölcsmártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
5 kanál extra szűz olívaolaj
1 darab sárgarépa
1 kanál őrölt fahéj
1 fej vöröshagyma
20 dkg áfonya
2 dl édes fehérbor
1 csipet őrölt fehérbors
1 darab babérlevél
1 darab zellergumó
5 kanál méz
1 darab karalábé
30 dkg meggybefőtt
3 kanál keményítő
4 darab fácánmell
1 csipet szegfűbors

Leírás

A zöldségeket aprítsuk fel és rakjuk egy tepsibe. Öntsünk rá olajat és fehérbort. Szórjuk rá a fűszereket, majd fektessük rá a fácánmelleket. Fedjük le alufóliával, majd 160 fokos, előmelegített sütőben, pároljuk puhára a fácánmelleket. Közben a fahéjat és a szegfűszeget forraljuk fel, 3 dl vízben, majd szűrjük le és a kivonatban pároljuk meg a meggyet és az áfonyát. Ha megpárolódott, sűrítsük keményítővel és kevés fehérborral, majd mézzel tegyük pikánssá. Ha megpárolódott a hús, szeleteljük fel és vonjuk át a mártással. Köretnek, valamilyen burgonyaköretet készítsünk mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4