Receptek Desszertek Sütést igénylő Feketeerdő torta csokoládé pudinggal

Hozzávalók

6 darab tojás
20 dkg finomliszt
6 dl tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
6 kanál víz
30 dkg kristálycukor
3 kanál étolaj
4 dl tejszín
4 dkg kristálycukor
2 kanál kakaópor
1 üveg meggybefőtt
2 csomag csokoládés pudingpor
0.3 l meggylé
2 csomag vaníliás pudingpor
½ dl cseresznye

Leírás

A tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral, valamint a cukor 3/4 részével. Hozzáadjuk a vizet. A kakaóport és a sütőport elkeverjük a liszttel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor a fehérje már majdnem kész, hozzáadjuk a cukor 1/4 részét és így habosítjuk tovább, amíg kemény habot kapunk. A tojásfehérje habot lazán összekeverjük a tojássárgájával. A lisztet eközben folyamatosan adjuk hozzá. Tortaformába öntjük és kisütjük. A csokoládé- és vaníliakrémet a pudingos csomagon leírtak szerint készítjük el. A kihűlt krémeket, 3-3 evőkanál tejszínhabbal lazítjuk. A meggykrém esetében, a meggybefőtt levével készítjük el a pudingot. 3 dl meggylét használunk fel hozzá. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a meggyet és a fél dl cherryt. Előzőleg válogassunk ki 16-20 szem meggyet a díszítéshez. A kisült tortakarikát 3 részre vágjuk. A krémeket habzsákokba töltjük, és a tortakarikára körkörösen, felváltva nyomjuk úgy, hogy minden második réteg meggykrém legyen. A maradék csokoládékrémmel kívülről körbekenjük a tortát. A felvert tejszínhabbal kívülről bevonjuk a tortát, és zselézett meggyszemekkel, kakaóval és reszelt csokoládéval díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4