Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fehérbors
60 dkg sertéscomb
1 kanál őrölt pirospaprika
15 dkg bacon szalonna
3 gerezd fokhagyma

Leírás

A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával. Ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, és lassú tűzön, fedő alatt, puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel, vagy húslevessel pótoljuk. Miközben a hús puhul, a paprikát kicsumázzuk, ereit-magjait (részben) eltávolítjuk, majd kisebb kockákra aprózzuk. A puhára párolt húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a paprikát, utána sózzuk, borsozzuk. Összeforrósítjuk, és összeforgatjuk a sült burgonyakockával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4