Receptek Desszertek Sütést igénylő Fokhagymás burgonyás pogácsa

Hozzávalók

1 mk tengeri só
1 darab tojás
30 dkg finomliszt
2 gerezd fokhagyma
20 dkg margarin
10 dkg tehéntúró
20 dkg dió
20 dkg burgonya

Leírás

A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk, cipóvá formáljuk és folpackba csomagolva, egy éjszakán át, hűtőben tartjuk. Másnap jól lisztezett gyúródeszkán, félujjnyi vastagra nyújtjuk, felvert tojással bekenjük. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd előmelegített sütőben, 180 Celsius fokon sütjük. A nyers tészta, hűtőszekrényben akár egy hétig is tárolható, a mélyhűtőben pedig hónapokig eláll. Bármikor elővehető, és megsüthető.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4