Receptek Levesek Fokhagymás sárgaborsó krémleves

Hozzávalók

1 l tej
6 gerezd fokhagyma
10 dkg trappista sajt
15 dkg vaj
3 dl tejszín
15 dkg sárgaborsó

Leírás

A sárgaborsót külön, sós vízben, puhára főzzük és leturmixoljuk. A vajat megolvasztjuk és belereszeljük, vagy fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymákat. Hozzáadunk 1-2 kanál lisztet és egyenletesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borsból és szerecsendióból egy kávéskanálnyit adok hozzá. Ezután habverővel kavarva, adagoljuk hozzá a tejet, míg leves állagú nem lesz. Hozzáadjuk a sárgaborsópürét és ízlés szerint ízesítjük. Tálalhatjuk pirított, kockára vágott kenyérrel, snidlinggel és reszelt sajttal is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4