Fonott kalács, lekvárral

Hozzávalók

500 g finomliszt
100 g vaj
50 g mazsola
3 dl tej
20 g élesztő
2 darab tojás
2 kanál kristálycukor
1 csipet tengeri só

Elkészítés

1

Az élesztőt az összes langyos, cukros tejben futtassuk fel. Dolgozzuk össze a liszttel, a vajjal, egy tojással és csipetnyi sóval. Ezt csak a legvégén adjuk hozzá, mert az élesztő el tudja veszíteni a hatását. Adjuk hozzá a mazsolát is, és gyúrd össze.

2

A tészta akkor jó, ha sima. Szórjuk meg a tetejét vékonyan liszttel, konyharuhával takarjuk le, majd hagyjuk meleg helyen megkelni. Lisztezett deszkán oszd három egyenlő részre a tésztát, és sodord őket hurkákra, majd fonjunk belőle kalácsot. Végén kenjük meg tojással és 170-180 fokon kb. 20-25 perc alatt süssük készre.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4