Receptek Gyerekmenü Főételek Francia rakott burgonya

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
6 darab tojás
3 dl tej
10 darab burgonya
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejföl
1 marék zsemlemorzsa
1 csipet friss petrezselyem
10 dkg trappista sajt
1 csipet szerecsendió
5 dkg finomliszt

Leírás

A margarint vagy vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, egy kicsit átpirítjuk, majd meleg tejjel felengedjük és addig főzzük, míg egy mártást kapunk belőle. A végén fűszerezzük, borssal, ízlés szerint szerecsendióval és bőségesen sóval, mert ez adja majd a kész ételünk sósságát. A petrezselymet a legvégén szórjuk bele, amikor levettük a tűzről. Hagyjuk hűlni, majd keverjük bele a megmaradt két nyers tojás sárgáját, tejfölt, burgonyát, főtt tojást, reszelt sajt felét és a két tojás, habbá felvert fehérjét. Egy kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe, vagy hőálló tálba öntjük. Megszórjuk a sajttal és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha a sajt nagyon égne, de a belseje még nyers, fedjük le fóliával. Bármennyire sütjük nem lesz száraz étel, megmarad egy alap nedvessége.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4