Hozzávalók

3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma (felaprítva)
2 kanál étolaj
kanál barna cukor
1 dl húsleves alaplé (csirke alaplé)
4 cm friss gyömbér (frissen lereszelve)
75 dkg sütőtök (meghámozva, szeletekre vágva)
1 darab lime (leve)

Leírás

Egy vastag aljú serpenyőben, felhevítjük az olajat. Beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát és a gyömbért, majd közepes tűzön, folyamatosan kavarva, 3 percig pároljuk. Belerakjuk a sütőtökszeleteket, megszórjuk a cukorral és rendszeresen forgatva a tököket, kb. 10 percig sütjük, míg aranyszínű lesz. Beleöntjük a csirkelevest és a halszószt, felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, míg elfövi a levét. (A tököket óvatosan, végig forgatjuk közben.) Amint kész, limelevet csöpögtetünk rá, megszórjuk borssal és tálaljuk. Turmixgépbe rakjuk és lepürésítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4