Receptek Főételek Húsos ételek Gombás sertésragu

Hozzávalók

1 tk tengeri só
1 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 kk majoranna
75 dkg sertéscomb
40 dkg csiperkegomba
5 dkg szalonna
3 kanál finomliszt

Leírás

A felkockázott, füstölt szalonnát odateszem pirulni, a zsíron. Apró kockára vágom a vöröshagymát, majd sárgára párolom a zsiradékban. Közben csíkokra vágom a combot, illetve a kolozsvári szalonnát, majd felszeletelem a gombát. Mindezt hozzáadom a sárgára pirított hagymához. Fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és a lereszelt fokhagymával, majd felöntöm 2 dl vízzel. Lassú tűzön, fedő alatt párolom, közben néha megkavargatom. Ha a vizet elfőtte, pótolni kell. Ha a hús megpuhult, ráöntöm az előzőleg már összekavart lisztes tejszínt és még néhány percig főzöm. Köretnek tésztát ajánlok.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4