Receptek Főételek Húsos ételek Görög kofta-fasírt puha kenyérlepénnyel és citrommártással

Hozzávalók

50 dkg darált marhahús
1 csipet
3 gerezd fokhagyma
1 darab lime
2 kanál étolaj
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál szárított rozmaring
1 kávéskanál szárított oregánó
1 darab petrezselyemgyökér
1 csomag mentalevél
½ dl görög joghurt
1 kávéskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés

1

A joghurtot összekeverjük a zöldcitrom levével, a sóval, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, mentával és fokhagymával. 20 percre hűtőbe tesszük.

2

A húst megszórjuk sóval, borssal, oregánóval, rozmaringgal, paprikával és római köménnyel. Hozzáadjuk az olajat, és kézzel átgyúrjuk. Apró golyókat formázunk belőle, amelyeket fanyársakra tűzünk, és mindkét oldalukon grillezzük, amíg megpirulnak.

3

Tálalás előtt megcsöpögtetük a zöldcitrom levével. A köftét belemártjuk a szószba és a megmelegített pita kenyérrel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4