Receptek Főételek Húsos ételek Görög kofta-fasírt puha lepénykenyérrel, joghurtos mártogatóssal

Hozzávalók

500 g darált marhahús

1 kávéskanál darált édespaprika

1 kávéskanál köménymag

1 kávéskanál rozmaring

1 kávéskanál oregáno

2 kanál olaj

1 csipet só és bors

Joghurtos mártogatós

50 ml görög joghurt

3 gerezd fokhagyma

1 darab lime

1 adag petrezselyem

1 adag borsmenta

1 csipet só és bors

Leírás

A kofta, más néven húsgolyó rengeteg nemzet konyhájában megtalálható darált húsból készült fogás. Persze nemcsak golyó formában létezik, hiszen ahány ország annyiféle fűszerezés és hús kerül bele. A leggyakrabban bárányt, marhát vagy sertéshúst használnak, illetve ezek kombinációit. Fűszerekkel és hagymával keverik, serpenyőben, sütőben vagy grillen ropogósra sütik. A következő görög kofta receptben a darált marhahús és a zöldfűszerek dominálnak, a grillezett hús mellé pedig pirított lepénykenyeret és mentás joghurtos mártogatóst kínálunk.

 

Elkészítés

1

Tegyük egy tálba a darált marhahúst, sózzuk és borsozzuk.

2

Adjuk hozzá az oregánót, rozmaringot, paprikát és köménymagot. Öntsük hozzá az olajat, és kézzel óvatosan dolgozzuk össze.

3

Formázzunk belőle hengereket, majd tegyük nyársa és grillezzük meg minden oldalát.

4

Amikor a hús már majdnem készen van, dobjuk a grillre a lepénykenyereket és pirítsuk meg mindkét oldalukat. Az elkészült koftára csepegtessünk citromlevet.

5

A joghurtot keverjük össze a zöldcitrom levével, az apróra vágott petrezselyem levéllel és a mentával.

6

Sózzuk, borsozzuk, majd végül nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket is. Az elkészített mártogatóst tegyük a hűtőbe legalább 20 percre.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4