Receptek Főételek Hal Grillezett keszeg kakukkfüves burgonyával

Hozzávalók

1 darab keszeg
1 kanál vaj
1 darab citrom
1 tk szárított kakukkfű
1 tk oregánó
1 tk őrölt kömény
őrölt fekete bors
A burgonyához
2 darab édesburgonya
2 kanál olívaolaj
1 darab citrom
1 tk szárított rozmaring
2 tk vaj
1 tk friss petrezselyem
őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Mossuk meg alaposan a halat, távolítsuk el a pikkelyeket és itassuk fel róla a nedvességet. A citromot is mossuk meg és vágjuk szeletekre. Keverjük össze a fűszereket a sóval, majd szórjuk meg vele a hal mindkét oldalát.

2

Tegyük a vajat a halra.

3

Tegyük a citromszeleteket is a halra.

4

Grillezzük mindkét oldalát 10 percig.

5

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Mossuk meg a burgonyát és szeleteljük fel. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citrom levét, a rozmaringot, sót és fűszereket.

6

Öntsük a keveréket a burgonyákra. Tegyük a szeleteket egy serpenyőre, majd 15-20 percig süssük őket. Ezután keverjük össze vajjal és egy citrom lereszelt héjával. Tálaljuk petrezselyemzölddel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4