Receptek Főételek Grillezett tofu édes paprikás salátával

Hozzávalók

400 g tofu
A páchoz
2 gerezd fokhagyma
125 milliliter olívaolaj
125 milliliter balzsamecet
2 kanál barna cukor
2 kanál provence-i fűszerkeverék
½ kanál
A salátához
4 darab kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
1 tk olívaolaj
1 csipet
1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

1

Vágjuk 2,5-3 cm vastag szeletekre a tofut.

2

Tegyük egy szűrőre és öntsünk rá meleg, sós vizet. Hagyjuk állni pár percig.

3

Közben készítsük el a pácot: keverjük össze az összes hozzávalót.

4

Óvatosan itassuk fel a vizet a tofuról.

5

Kenjük meg a tofut a páccal, majd tegyük hideg helyre.

6

Készítsük el a paprikás salátát: melegítsük elő a sütőt 200 fokra, mossuk meg a paprikákat és tegyük egy tepsire. Süssük puhára 15-20 perc alatt.

7

Vágjuk fel a paprikákat, a levéhez tegyünk alá egy tálat.

8

Hámozzuk meg és szeleteljük fel őket.

9

Adjunk hozzá fokhagymát, petrezselyemzöldet és sót.

10

Grillezzük a tofu mindkét oldalát, végül tálaljuk a salátával és friss kenyérrel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4