Receptek Főételek Húsos ételek Gyömbéres sertéssült

Hozzávalók

4 kanál étolaj
1 tk őrölt kömény
½ darab citrom
1 üveg narancslekvár
1 dl száraz fehérbor
1 dl húsleves alaplé (kockából)
1 tk friss gyömbér
1 kg sertéskaraj (rövid, kicsontozott)

Leírás

A sertéskarajt megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és sóval, borssal bedörzsöljük. A tűzálló tálba olajat öntünk, rátesszük a húst, megszórjuk köménymaggal, kevés levest öntünk alá, lefedjük alufóliával, majd ezzel meglocsoljuk a húst. Kb. 40 percig sütjük, a levével és a húslevessel locsolgatva. A megsült hús szaftját leszűrjük és a narancslekvárral felforraljuk. Ezzel öntjük nyakon, tálaláskor. Ha megsül, 10 percig pihentetjük, hogy szépen szeletelhessük. Rizzsel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4