Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
4 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
50 dkg csirkemell
2 darab kígyóuborka
1 csipet ételízesítő
1 kg hasábburgonya

Leírás

A húst megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a gyros fűszerkeverékkel befűszerezett húst, és aranybarnára sütjük. Eközben a burgonyát is szép aranybarnára sütjük. A tzatziki salátát legjobb előtte levő nap, de minimum pár órával hamarabb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. Az uborkát megmossuk, lereszeljük, majd besózzuk, és kis ideig állni hagyjuk. Ezután kinyomjuk belőle a levét, amit eresztett. A tejfölt és a kefirt, vagy natúr joghurtot összekeverjük, és hozzáadjuk a tzatziki fűszert, vagy ha ez nincs, akkor a sót, borsot és a zúzott fokhagymát. Ehhez az öntethez hozzákeverjük a reszelt uborkát, és folpackkal lefedve, a hűtőbe tesszük, tálalásig. A húst, a burgonyát és a salátát együtt tálaljuk. Rakhatunk mellé lilahagymát is. Nagyon finom. Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4