Hozzávalók

4 darab tojás
4 kanál finomliszt
1 késhegynyi sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 kanál kristálycukor
10 dkg porcukor
50 dkg eper
1 tasak zselatin
1 tasak zselatinlap
5 dl növényi tejszín

Leírás

4 tojást szétválasztunk. A sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük, és vajazott-lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a beáztatott zselatint. Alaposan összekeverjük. A gyümölcsöt félbevágjuk, a tortazselét a tasakon lévő írás szerint felfőzzük, és hagyjuk hűlni. A kisült tésztára rásimítjuk a habot, majd erre a gyümölcsöt, és befedjük a zselével. Hűtőben, 2-3 órát dermesztjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4