Hozzávalók

20 dkg vaj
1 kanál étolaj
1 darab tojás
10 dkg porcukor
25 dkg étcsokoládé
1 marék dió
250 g baracklekvár
30 dkg finomliszt

Leírás

A tojás kivételével, minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk. Fontos, hogy a margarin szoba hőmérsékletű legyen. A kezünk melegétől is fog még lágyulni. Hozzáadjuk a tojást is, majd tésztává gyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, akkor tehetünk bele még egy tojás sárgáját. Ha nagyon "nyúlós" lenne a tészta, akkor pedig lisztet tegyünk még hozzá, és tegyük be a hűtőbe, 15 percre. Lisztezett deszkán, kb. 5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval, vagy pohárral korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral fedett tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben, aranybarnára sütjük őket. Megvárjuk, amíg kihűlnek, és a lekvárral 2 korongot összeragasztunk. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és étolajjal hígítjuk, majd megmártjuk benne az összetapasztott korongokat. Sütőpapírra, vagy sütőrácsra tesszük az islereket, és dekorálhatjuk őket, tetszés szerint.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4