Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
½ kg finomliszt
3 dl tej (+ 1 ek.)
10 dkg vaj
5 kanál étolaj
1 darab tojás
3 kanál kakaópor
50 g porcukor (+ 100 gramm)
1 darab élesztő (lehet szárított is)

Leírás

A liszthez hozzáadjuk az 50 g porcukrot és egy csipet sót. 3 dl tejet meglangyosítunk, az élesztővel megkelesztjük, majd belekeverjük a tojásokat, az olajat és több részletben, a liszthez keverjük. Robotgéppel sima tésztát dagasztunk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva, duplájára kelesztjük. Két cipóra osztjuk a tésztát. Mindegyiket kinyújtjuk, kb. 4 mm vastagra, téglalap formára. Mindkét tésztalapot megkenjük lágy vajjal. A 10 dkg porcukrot összekeverjük a kakaóporral és egyenletesen megszórjuk a tésztákat, a cukros kakaóval. Szorosan feltekerjük. Éles késsel, 3 cm vastag karikákra vágjuk a tekercset. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és tetejüket megkenjük, az evőkanálnyi tejjel elkevert tojássárgával. Előmelegített sütőbe tesszük és aranyszínűre sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása