Receptek Főételek Húsos ételek Kakaspörkölt bográcsban

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
3 darab vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl száraz vörösbor
3 kanál őrölt pirospaprika
1 darab csípős zöldpaprika
4 kg egész kakas (tanyasi)

Leírás

Köztudott, hogy bográcsban főzni mindenki maga tud a legjobban, a másik csak kontár :-))) Mi először zsírral (általában a kakas saját zsírjával) kikenjük a bográcsot, majd beletesszük a csontos részeket (lába, háta), majd a kétfelé vágott combokat, mellet, szárnyát. A nyaka a fejjel és taréjjal, illetve a férfiassága sem maradhat ki. Erre tesszük az előre megpirított hagymát, amiben már a fűszerpaprika is benne van. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön, 2-3 órát rotyogtatjuk. Kb. fél órával azelőtt hogy jó lenne, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és paprikákat. Természetesen nokedli és tejfölös uborkasaláta illik mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4