Receptek Főételek Húsos ételek Karottás csirkemell

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl étolaj
2 dl tejszín
2 fej vöröshagyma
1 csipet szárított kakukkfű
2 egész csirkemell
40 dkg sárgarépa
1 kk Piros arany

Leírás

Serpenyőben, kevés olajon üvegesre pirítom az egyik apróra vágott vöröshagymát. Ebbe teszem a hosszú csíkokra vágott csirkemellet, majd felöntöm vízzel. Amíg a csirkemell fő a serpenyőben, hosszú, vékony csíkokra vágom a sárgarépát, apróra a fokhagymát és vékony szeletekre a paradicsomot. Először a fokhagymát, a paradicsomot, a sót, a tejszínt és a kakukkfüvet, majd pedig az egészet ellepő sárgarépát keverem hozzá finoman. Az egészet 5-10 percig főzöm még, amíg a víz elpárolog, a répás csirkéről. Pirítom még egy kicsit, majd elkeverem vele a finomra szelt másik fej vöröshagymát. Ezt követően, azonnal leveszem a tűzről. Egyedi, pikáns íze lesz így az ételnek, amelyet én legtöbbször ezüstrizzsel fogyasztok.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4