Receptek Gyerekmenü Főételek Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók

3 dkg tengeri só
15 dkg finomliszt
1 dkg fokhagyma
1 kg burgonya
0.2 dkg őrölt kömény
½ dkg őrölt fekete bors
5 dkg zöldpaprika
10 dkg zsír
0.2 dkg őrölt pirospaprika
2 kg kínai kel

Leírás

A kelkáposztát megtisztítjuk, sérült leveleit eltávolítjuk. Előbb félbe-, majd kb. 2 x 2 cm-es darabokra aprítjuk. Váltott, bő, hideg vízben megmossuk. Ha a kelkáposzta öreg, le kell forrázni. Forrásban levő vízbe tesszük a kelkáposztát, forraljuk, fakanállal vízbe nyomkodjuk, jól átkeverjük. A forrázott kelkáposztát leszűrjük, leöblítjük. Ha a forrázást elmulasztjuk, a főzelék íze kesernyés lesz. A megtisztított burgonyát egyenletes, 1 x 1 cm-es kockákra daraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát sóval pépesre dörzsöljük. A forrázott kelkáposztát, forrásban levő csontlébe helyezzük. Felforraljuk, megsózzuk, köménymaggal, törött borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a burgonyát, fedővel lefedjük, majd teljesen puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk. Belekeverjük a vöröshagymát, a fokhagymát, mindkettővel jól elkeverjük. Végül a tűzről levéve, gyorsan hozzákeverjük a fűszerpaprikát. Azonnal felengedjük hideg vízzel és habverővel simára keverjük. A rántást a főzelékhez adjuk állandó keverés mellett. A főzeléket felforraljuk, szükség szerint utánízesítjük, majd mérsékelt tűzön időnként óvatosan megkeverve készre főzzük. A kelkáposzta - főzelék készítésénél ügyeljünk arra, hogy mindkét nyersanyag egy időben puhuljon meg.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4