Receptek Főételek Húsos ételek Kijevi jércemell 2

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
10 dkg vaj
3 dl étolaj
4 darab csirkemell
25 dkg zsemlemorzsa
20 dkg trappista sajt
1 csipet őrölt szerecsendió
10 dkg finomliszt
1 csipet friss petrezselyem

Leírás

A csirkemelleket óvatosan klopfold ki (hogy ne lyukadjon ki), és sózd meg. A sajtot reszeld le, és gyúrd össze alaposan a vajjal, kevés sóval, finomra vágott petrezselyemzölddel, és a szerecsendióval. Ezt a masszát oszd el a mellszeletekre, és göngyöld össze, hogy a hús mindenhol takarja a tölteléket. (Eredetileg a csirkemellbe vágott zsebbe töltik a csak vajból készült tölteléket, de így szárazabb a hús, és könnyen kifolyhat a töltelék.) Duplán kell panírozni (liszt > tojás > morzsa > tojás > morzsa), lényeges, hogy mindenhol jól fedje a panírozás. Utána tedd be a hűtőbe, kb. húsz percre, hogy a vaj visszadermedjen (amikor összegyúrod, a kéz melegtől meglágyul), és a panír is kicsit megkeményedjen rajta. 160 fokra melegített, bő olajban, lassan süsd meg, szép pirosra. Tortafogóval, vagy valami hasonló eszközzel (két fakanál közé fogva) forgasd, és vedd ki. Húsvillával (vagy bármi mással) nem szabad megszúrni, mert kifolyik a tölteléke.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4