Hozzávalók

1 kanál kakaópor
25 dkg porcukor
1 tk citromlé
20 dkg margarin
40 dkg kókuszreszelék
1 üveg meggybefőtt
40 dkg háztartási keksz

Leírás

Este a meggybefőttet lecsöpögtetük és lezárható műanyag dobozba tesszük a meggyeket, rumot öntünk rá, annyit, hogy elfedje. Hűtőbe tesszük. Másnap egy nagy tálba öntjük a kekszport, rászitáljuk a kakaót és a porcukrot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Kézzel beledolgozzuk a megpuhított margarint. Hozzáöntjük a tejet és a lekvárt, folyamatosan gyúrjuk kézzel. Elővesszük a rumba áztatott meggyet, a rumból 6 evőkanálnyit a masszába keverünk. Minél vékonyabb korongot nyomunk a masszából, közepébe egy vagy egy fél meggyet helyezünk és beborítjuk. Kókuszreszelékbe forgatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3