Receptek Levesek Körte krémleves

Hozzávalók

1 csomag vaníliás cukor
1 darab citrom
2 dl tejszín
1 csipet őrölt fahéj
1 dl félédes fehérbor
10 dkg méz
1 kg körte
1 csipet őrölt szegfűszeg

Leírás

A körtéket meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk a gyümölcshúst. Egy lábosban feltesszük őket főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a szegfűszeget is, meg a többi ízesítőt (az arányok ízlés dolga, kóstolgatni kell, később még lehet módosítani). Mikor puhára főtt (hamar megvan), hagyjuk picit hűlni és botmixerrel pürésítjük. Utána hozzáöntjük a bort és a tejszínt, majd megint fűszerezzük, az őrölt fűszerekkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
30 perc
Előételek
2 3 4